vector

Замовити дзвінок

Оставьте свой номер и мы свяжемся с вами

close

восстановление пароля

на ваш e-mail будет отправлено письмо для восстановления пароля

если вы не получили письмо, проверьте папку “Спам” или повторите отправку

close

что-то пошло не так

Тут будет текст об ошибке

5 міфів про iPhone

Незважаючи на популярність iPhone у всьому світі, величезна кількість користувачів цього смартфона досі вірить у всілякі міфи, які давно були спростовані.

Часто такі міфи якщо і не завдають смартфону шкоди, то просто не приносять ніякої користі, забираючи зайвий час. Ми з колегами iFRUKT спростовуємо п'ять популярних міфів про iPhone, в які варто припинити вірити.

Закриття додатків економить заряд батареї
Цей міф прямо переїхав з Android, де така проблема дійсно є. Apple спроектувала iOS зовсім інакше. Споживання акумулятора додатками, що працюють у фоновому режимі, є не більшим, ніж тими, які закриті. Ба більше, вивантажуючи програми з пам'яті, смартфон витрачає більше енергії на їхній повторний запуск. Вердикт простий: не закривайте фонові додатки – користі від цього ніякої.

Видалення фотографій прискорює iPhone
Apple заздалегідь зарезервувала для iOS кілька гігабайтів у сховищі вашого iPhone, яких більш ніж достатньо для стабільної роботи операційної системи. Тому навіть якщо ви видалите з пам'яті свого смартфона всі фотографії, відео, додатки, він не буде працювати швидше. Але в цьому міфі є частка правди. При черговому поновленні прошивка потребує додаткового місця на внутрішньому накопичувачі – в цьому випадку видалення непотрібних файлів дійсно може виявитися корисним, якщо пам'ять "забита".

На iPhone треба чистити кеш
Ще один популярний міф щодо iPhone – очищення кеш-пам'яті, після якої нібито смартфон починає працювати швидше. Кешування дуже корисне для роботи додатків: воно прискорює роботу додатків завдяки зберіганню певних даних. Наприклад, в браузері кешуються текст, зображення та відеозаписи для швидкого доступу до них при повторному завантаженні сторінки. Ці дані не уповільнюють iPhone, а навпаки дозволяють вам переглядати їх в офлайн-режимі, прискорюють завантаження веб-сторінок і економлять трафік.

Зарядка від iPad "вб'є" iPhone
Використання більш потужного зарядного пристрою, наприклад, від iPad, не нанесе iPhone шкоди. Apple давно передбачила такий спосіб, тому оснастила в зарядні пристрої спеціальні контролери, які не дозволяють їм заряджатися швидше, ніж дозволяють їхні акумулятори. Відтак можна сміливо користуватися зарядкою від iPad – вона не зашкодить iPhone.

Додатки допомагають продовжити автономність
Напевно, ви не раз стикалися з додатками типу Battery Saver, які обіцяють оптимізувати роботу вашого iPhone і тим самим збільшити час його автономної роботи. Звичайно, все це повна нісенітниця. iOS влаштована таким чином, що жодна стороння програма не зможе проникнути в його файлову систему, щоб щось там оптимізувати. Та й, судячи з того, як добре працює iOS 17, нічого додатково покращувати, тим більше за допомогою сторонніх розробників, вам не потрібно.

03.12.2023

следующая новость

Новини

Стало відомо, що покажуть на наступній презентації Apple

Крінж всіх продавців. Міфи про iPhone та як ми їх спростовуємо....

03.12.2023

Зміна звуку стандартних повідомлень у iOS 17.2

Крінж всіх продавців. Міфи про iPhone та як ми їх спростовуємо....

03.12.2023

Apple готує до випуску гігантський iPad - конкурента для MacBook

Крінж всіх продавців. Міфи про iPhone та як ми їх спростовуємо....

03.12.2023

Що робити, якщо Ваш Apple гаджет не відповідає

Крінж всіх продавців. Міфи про iPhone та як ми їх спростовуємо....

03.12.2023